Rim

Rim, Italija

već od 729€

Opis destinacije

Rim, koji je vekovima bio prestonica najmoćnijeg carstva u evropskoj istoriji i mnogo duže duhovno središte katoličkog sveta, sedište grada-države Vatikana, posetioci često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijani, takođe, za svoj glavni grad znaju da kažu da je svet za sebe. Trajanje od skoro tri hiljade godina odredilo je prirodu ovog grada, stvarajući celinu kakva se nigde drugde u svetu ne može naći. Kao drevno mesto, krcato spomenicima, Rim je muzej na otvorenom. Ali, Rim je i moderan grad u usponu. Ta kombinacija vitalnosti i bogate istorije stvara jedinstven grad. Možda će posetiocu najbolje pomoći da sagleda Rim, ako obrati pažnju na odnos uvek ležernih Rimljana prema gradu. Za njih prošlost i sadašnjost igraju podjednaku ulogu u onome što čini Rim. Pun vibracija savremenog grada, uz pomoć nove tehnologije, arhitekture, umetnosti, mode i kulinarskog umeća, Rim neprestano privlači nove putnike. I ostaje popularan kao što je bio u vreme kada su ljudi sa svih strana Rimskog carstva hitali da vide njegov sjaj.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIM 
Izleti i posete: “VATIKAN” “FORUM I KOLOSEUM”  
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 29. april (povratak 03. maj 2024) 
Obilazak znamenitosti Rima pešice je uključen u cenu.  
Izuzetno zanimljiv izlet Forum i Koloseum.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU
29.aprilRAELI HOTELS729€135€

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (75 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd  (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 3*/4*zvezdice u centru Rima u zoni Termini, četiri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim  sobama, transferi autobusom, od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu, poludnevno panoramsko razgledanje grada,  usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, međunarodno putno zdravstveno osiguranje - Cenovnik na linku , gradska taksa za boravak u hotelu kategorije 3* plaća se 4 evra, a u hotelu kategorije 4* plaća se 6 eura po noći i osobi – isključivo na  recepciji hotela.  
 
FAKULTATIVNI IZLETI 
- Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu. Cena: 65 evra. U cenu je uključena ulaznica i usluge lokalnog vodiča.  
- Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Cena: 60 evra. U cenu su uključene usluge lokalnog vodiča i ulaznice za Forum i  Koloseum. 
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom - Tivoli. Cena: 75 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. 

VAŽNA NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima. Potrebno je  najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje  cene. 
Hoteli iz lanca Raeli (raelihotels.it) su kategorije 3* ili 4* i nalaze se u zoni stanice Termini, centralnoj gradskoj zoni. Sve sobe su sa  telefonom, TV-om, klima uređajem i kupatilom. Doručak - kontinentalni (samoposluživanje). Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5  dana pred put. 
1. dan BEOGRAD – RIM
 Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.15 h. Poletanje za Rim u 06.45 h (let JU 400). Dolazak na  aerodrom ‘’Leonardo Da Vinči’’ pored Rima u 08.20 h. Panoramsko razgledanje grada: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo,  Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, tvrđava svetog Anđela i Crkva svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze, Trg  Barberini, „Bocca della Verita“ Transfer do hotela, smeštaj. Popodne, nastavak obilaska grada pešice u pratnji vodiča: Trg Naroda, Španske  stepenice, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona... Povratak u hotel je individualan. Noćenje. 

2. dan RIM 
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Forum i Koloseum”. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je  on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života. Obilazak  uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, “čudo” inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče  najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke  pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput  Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u  narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar  političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova; Kapitolinski brežuljak,  nekadašnji rimski akropolj, simbol neprikosnovenog autoriteta antičkog Rima, za čiji je današnji izgled zaslužan Mikelanđelo. Noćenje.

 3. dan RIM 
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Vatikanu u trajanju od oko 3 sata. U okviru posete obilaze se najznačajniji deo zbirki  Vatikanskih muzeja kao što su zbirke antičkih statua, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16 veka; zatim Sikstinska kapela  poznata po tavanici koju je oslikao Mikelanđelo Buonaroti temama iz Starog zaveta; sledi obilazak najveće crkve na svetu - Crkve svetog  Petra. Slobodno posle podne. Noćenje.  

4. dan RIM 
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet “Tivoli i poseta kompleksu Vila d’ Este”. Vila se nalazi u gradiću Tivoliju koje je udaljen od  Rima oko 30 km i zbog renesansnih ukrasa koji krase ovu Vilu i bašti koje je okružuju, uvrštena je na UNESCO-vu listu svetske baštine. U njoj  je živeo kardinal Hipolit II d’Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Palatu krase mnogobrojni mozaici  koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su  izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Povratak u hotel. Noćenje. 

5. dan RIM – BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 14.40 h (let JU 403). Dolazak u  Beograd u 16.15 h.  
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu